Συμβουλευτική

Το Κέντρο Ψυχοπαιδαγωγική Υποστήριξη Οικογένειας παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς, παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς σε θέματα που αφορούν οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς, προβλήματα σχέσεων, μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές του λόγου.

Τι εΙναι η συμβουλευτικΗ

Η συμβουλευτική αποτελεί κλάδο της ψυχολογίας που έχει ως στόχο της, μέσα από την ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τον σύμβουλο – θεραπευτή να βοηθήσει τον συμβουλευόμενο να:

  • βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση
  • ανακουφιστεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει
  • αποκτήσει αυτογνωσία και επίγνωση των συναισθημάτων και των κινήτρων της συμπεριφοράς του
  • αναπτύξει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Ο Σύμβουλος, μετά από τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και τον εντοπισμό της κρίσιμης κατάστασης/προβλήματος, ιεραρχεί, πάντα με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλευόμενου, τους στόχους και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Στη συνέχεια, μέσα από μια σειρά συνεδριών επιχειρείται η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, προκειμένου ο συμβουλευόμενος να οδηγηθεί στην επίλυση/βελτίωση του προβλήματος. Στόχος της παρέμβασής μας είναι να εντοπίσουμε ποιες ακριβώς και σε ποιο επίπεδο είναι οι δυσκολίες μάθησης του μαθητή, αλλά και να διακρίνουμε τα αίτιά τους. Μετά από μια εμπεριστατωμένη και ακριβή διάγνωση, σε συνεργασία πάντα με τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς, είμαστε σε θέση να προτείνουμε ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης, με συγκεκριμένους στόχους, τεχνικές παρέμβασης και υλικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s